Corona
Uitgelicht

Home » Corona » Thuiszorg in tijden van corona

Thuiszorg in tijden van corona

Hoe we over enkele decennia terugkijken op de coronajaren 2020 en 2021 kunnen we enkel gissen. Vaak ging de aandacht naar de strijd die woedde in de ziekenhuizen.

In de thuiszorg werd eenzelfde gevecht geleverd. Duizenden verpleegkundigen en andere zorgverleners zwermden dagelijks uit over onze wegen om bij de mensen thuis of in de instellingen, zorg te bieden. In vaak moeilijke omstandigheden, maar dapper en volhardend.

Op het einde van de eerste golf maakte Wit-Gele Kruis Limburg hierover een videoreportage, een tijdsdocument dat thuisverpleging in coronatijd documenteerde voor de toekomst. De eerste golf kreeg haar opvolgers. Het virus liet zich niet zo makkelijk verslaan.

Daarom besloten we om diverse verhalen van zorgverleners en patiënten te bundelen in een boek, mooi verdeeld over de verschillende coronagolven. Het boek ‘verhalen over thuiszorg in tijden van corona’ vertelt slechts enkele van de duizenden verhalen die we beleefden. Verhalen over moed en vertwijfeling, over hoop en verdriet, collegialiteit en inzet. Dit boek is er gekomen door, over en voor de medewerkers van het Wit-Gele Kruis en met medewerking van onze patiënten. Het is een welgemeende ‘dankjewel’ aan degenen die erin voorkomen en bij uitbreiding een stevige knuffel voor alle helden in de zorg.