Zorgaanbod
Uitgelicht

Home » Zorgaanbod » Online zorgaanvraag voor huisartsen

Online zorgaanvraag voor huisartsen

Om als arts vlotter een aanvraag voor verpleegkundige zorgen in te dienen bij het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen kan je sinds 2021 terecht op de website https://zorgaanvraag.wgkovl.be.

Dat is een beveiligde website om op een eenvoudige manier een zorgaanvraag voor een patiënt in te dienen. De arts surft naar de website, maakt een account aan en dient de aanvraag in. Er kan een aanvraag ingediend worden voor alle verpleegkundige zorgen, bijvoorbeeld compressietherapie, een inspuiting, oogdruppels, … De aanvraag wordt meteen verwerkt en er wordt een verpleegkundige naar de patiënt gestuurd die de zorgen zal uitvoeren. Bovendien kan de arts automatisch een voorschrift genereren en meesturen. Een papieren voorschrift is dus niet meer nodig. Bijkomende voordelen van deze manier van werken zijn onder meer dat de arts een historiek van reeds ingediende zorgaanvragen kan raadplegen, en de administratieve gegevens van patiënten kan opvragen om vlot een nieuwe zorgaanvraag in te dienen. Eens patiënt en huisarts gekend zijn in het systeem, duurt een nieuwe aanvraag nog slechts enkele seconden.

De Zorgaanvraagwebsite is een beveiligd platform. Bij het registreren en aanmelden wordt een tweefactorauthenticatie gebruikt die 15 uur geldig blijft.